Leanbegreper
Her har vi definert alle de vanligste Leanbegrepene som vi anvender i kursene våre.
Spesielle tegn | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | Æ | Ø | Å | ALLE
S |
---|
Skyv | |
SløsingFørst og fremst er det viktig å vurdere om produktet eller tjenesten møter kundens behov. Dernest er det viktig å identifisere de delene av en prosess som ikke tilfører produktet verdi. I produksjonsbedrfter er det vanlig å operere med åtte former for sløsing. TIM WOODS:
I tillegg vil det for mange virksomheter være viktig å identifisere andre kilder til sløsing som handler mer om utnyttelsestap i individene, virksomheten og samfunnet:
| |
SMEDSMED (Single Minute Exchange of Dice - Under 10 minutt på å bytte form). Øvelse på å få ned omstillingstid. | ||
StandardiseringBeskriver den nåværende beste måten å gjennomføre en aktivitet slik at resultatet blir som forventet. | |
StøtteaktivitetI en verdistrøm skiller vi mellom tre typer av aktiviteter;
| |
SyklustidDen tid det tar å fullføre en aktivitet i en prosess fra initiering til slutt. Tiden inkluderer verdiskapende og ikke verdiskapende arbeid. | |